Vermoeidheid, lusteloosheid en een voortdurend gebrek aan energie

 • Specialistische zorg
 • Consult vaak vergoed
 • Persoonlijke aanpak
 • BIG geregistreerd

Vermoeidheid

Vermoeidheid, lusteloosheid en een voortdurend gebrek aan energie; het zijn klachten die wij dagelijks tegenkomen in de praktijk. We merken dat veel van deze klachten met goed doorvragen in combinatie met een bloedonderzoek gediagnosticeerd kunnen worden. Vandaar dat zowel mannen als vrouwen met vermoeidheidsklachten bij ons terecht kunnen voor een vermoeidheidsonderzoek.

Het onderzoek

Het onderzoek bestaat uit een aantal elementen en begint met het invullen van een speciale digitale vragenlijst voorafgaand aan het consult. De vragenlijst wordt vervolgens tijdens een 30 minuten durend consult besproken. Op basis van deze vragenlijst en het gesprek wordt een bloedonderzoek aangevraagd. Care for Women Doorn heeft een contract met de Saltro. Je kunt een labformulier meekrijgen. De uitslag komt dan bij mij binnen en daarna ontvang je de factuur hiervoor.

Het basis bloedonderzoek(via Saltro) bestaat uit de volgende bepalingen;

 • Bepaling van het vitamine D gehalte
  Vitamine D is één van de weinige vitaminen die wij in ons lichaam zelf kunnen maken. Zonlicht is één van de belangrijkste bronnen die we dan nodig hebben. Helaas, blijkt een tekort aan vitamine D één van de meest voorkomende oorzaken voor vermoeidheidsklachten te zijn. Een voorzichtige schatting is dat maar liefst 40%  van de mensen boven de 50 jaar hier last van heeft, maar ook op jongere leeftijd en zelfs bij kinderen komt het veelvuldig voor. Dat is ook niet zo verwonderlijk als we nagaan dat in de periode september t/m april ons zonlicht helemaal niet sterk genoeg is om zelf vitamine D aan te maken. Bovendien wordt in de zomer veel gesmeerd met zonnebrandcrème, waardoor de aanmaak van vitamine D wordt tegengehouden. Vermoeidheid, lusteloosheid, spierkrampen etc. zijn hier dan een gevolg van.
 • Bepaling van het foliumzuur gehalte
  Foliumzuur (vitamine B11) is één van de vitaminen is waarvan Nederlanders niet genoeg binnen kunnen krijgen. Foliumzuur heeft echter een hele belangrijke functie en zorgt niet alleen voor een goede werking van het lichaam, maar ook voor de aanmaak van rode en witte bloedlichamen. Een tekort aan foliumzuur kan direct leiden tot vermoeidheid, lusteloosheid en een zwak gevoel. Maar ook bloedarmoede, darmstoornissen, misselijkheid en hoofdpijn zijn klachten die veroorzaakt kunnen worden door een tekort aan foliumzuur. Foliumzuur is ook nodig voor een goede opname van vitamine B12.
 • Bepaling van het vitamine B12 gehalte
  Concentratiestoornissen, vermoeidheid, depressiviteit, prikkelbaarheid, verwardheid, tintelingen, slaperigheid, spierpijn en krachtverlies het zijn enkele klachten die kunnen ontstaan bij een tekort aan vitamine B12. Als we een voorzichtige schatting doen op basis van verschillende onderzoeken zal zo’n 3% tot 5% van alle Nederlanders, jong en oud, een vitamine B12 tekort hebben. Dat betekent in Nederland meer dan een half miljoen mensen. Doordat een tekort aan vitamine B12 vaak langzaam ontstaat en de klachten hierdoor ook, wordt een vroege diagnose vaak gemist.
 • Bepaling van het Hb-gehalte
  Een te laag Hb noemen we ook wel bloedarmoede. Er is sprake van bloedarmoede bij een tekort aan rode bloedcellen onder andere door veel bloedverlies (bijvoorbeeld tijdens de menstruatie), verhoogde afbraak, onvoldoende aanmaak van rode bloedcellen of wanneer de rode bloedcellen niet goed werken. Het gevolg hiervan is dat er te weinig zuurstof in het lichaam naar de organen vervoerd wordt waardoor ernstige vormen van vermoeidheid optreden, maar ook duizeligheid, hoofdpijn, hartkloppingen, zweten etc.

Indien uit het gesprek en de ingevulde vragenlijst blijkt dat ook een schildklierfunctiebepaling of andere bepalingen nodig zijn, wordt dit met jou overlegd en kan het onderzoek uitgebreid worden.

Ongeveer een week na de afname van het bloedonderzoek vindt er een tweede consult plaats van 30 minuten. In dit consult krijg je de uitslag en een persoonlijk advies gebaseerd op de uitslagen van het onderzoek en de bevindingen tijdens het gesprek.

De kosten

De kosten voor het basisonderzoek bedragen 109,95 euro (bloedonderzoek, vitamine D, Foliumzuur, vitamine B12 en Hb, de elektronische vragenlijst plus 2 consulten van 30 minuten). Heb je vaak last van een onverklaarbare vermoeidheid? Laat het dan eens onderzoeken we helpen je hier graag verder mee.

Ook los van het vermoeidheidsconsult kan bloedonderzoek worden aangevraagd.

Waarmee kunnen wij je helpen?

Anja van Woerdekom, specialist bij Care for Women Doorn, gaat graag in gesprek met jou om tot de juiste oplossing te komen voor jouw hormonale probleem.

 • Kies de zorgvraag die met beste overeenkomst met jouw klachten
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Wij helpen je graag

Laat hieronder je telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Afspraak maken