Middels een healthcheck is het geven van persoonlijk advies mogelijk

 • Specialistische zorg
 • Consult vaak vergoed
 • Persoonlijke aanpak
 • BIG geregistreerd

Healthcheck M/V

Het verouderingsproces van het lichaam ga je op een gegeven moment merken aan je lichaam. Het uiterlijk veranderd doordat de huid slapper wordt en je slaat sneller vet op rond je buik. Maar niet alle veranderingen zie of voel je. Ze zijn ze er wel degelijk, zeker bij vrouwen. Wist jij dat door het dalen van onze hormonen tijdens de overgang ons risico op hart- en vaatziekten, botontkalking en diabetes sterk toe neemt? Ook heeft de daling van hormonen invloed op je huid, spieren, bekkenbodem en zo voorts. De overgang is voor ons vrouwen niet alleen een periode van vruchtbaar naar onvruchtbaar, maar ook een periode naar een verouderend lichaam, waar we goed voor moeten gaan zorgen!

Ouder worden is niet te voorkomen, maar ongemakken die ermee samenhangen kun je wel degelijk uitstellen, bijvoorbeeld door een gezonde leefstijl. Care for Women Doorn houdt zich al meer dan 10 jaar met vrouwengezondheid bezig en weet als geen ander hoe je als vrouw zo lang mogelijk gezond en fit blijft. Door middel van een gezondheidscheck kan Anja hier een goed, persoonlijk advies over geven. Onze auto brengen we regelmatig naar de garage voor een APK. Dat houdt hem netjes op de weg. Dus waarom niet regelmatig een APK voor je lichaam? Die willen we toch ook netjes op de weg houden?

Wat houdt de Healthcheck in?

Je voelt je goed, hebt nergens last van, maar je denkt soms; wat als er nou toch iets is? Je zou wel eens gewoon willen laten nakijken of alles normaal is. Soms loop je risico’s  waar je niets van merkt. Je kunt dan terecht  bij Anja voor een gezondheidscheck. Tijdens de gezondheidscheck bepaalt zij je glucose(bloedsuiker), je volledige lipidenbeeld, (uitgesplitst cholesterol)inclusief  bloeddruk en longfunctie. De Healthcheck duur 30 minuten en is uiteraard ook voor mannen! Zoals bij vrouwen door daling van het oestrogeen daalt, daalt bij mannen het testosteron. Door daling testosteron valt bij mannen de bescherming tegen hart-en vaatzieketen, diabetes en botontkalking weg. Reden genoeg om eens te laten checken dus!

er wordt ook gekeken naar de risicofactoren voor het ontwikkelen van hart-en vaatziekten, diabetes, botontkalking en borstkanker.

Maak een afspraak voor een Healthcheck

Na afloop van de gezondheidscheck krijg je direct adviezen mee om de uitslagen te verbeteren. Zo kun je actief en gericht aan de slag met risicofactoren voor bijvoorbeeld hart- en vaatziekten. De specialiste voert tijdens de gezondheidscheck een aantal metingen uit;

 • Bloedsuikerspiegel
  De specialiste meet tijdens de healthcheck o.a. je bloedsuikerspiegel, ook wel het glucosegehalte genoemd. Dit doet ze door een druppel bloed uit je vinger te halen. Een speciaal apparaat geeft aan hoeveel glucose er in je bloed zit. Een langdurig te hoge suikerspiegel geeft kans op diabetes type 2 en overgewicht. Veel mensen merken niets van een te hoge bloedsuiker, waardoor je zonder het te weten risico kunt lopen. Bij een gezondheidscheck krijg je een beeld of jouw glucosegehalte in orde is of dat je hier aandacht aan moet besteden.
 • Cholesterolgehalte (opgesplitst in HDL, LDL en tryglyceriden)
  Tijdens de healthcheck wordt ook het cholesterol gemeten. Het cholesterolgehalte in je bloed geeft aan hoeveel vet er in de bloedbaan aanwezig is. Cholesterol is belangrijk voor je lichaam en wordt door je lichaam zelf ook aangemaakt. Cholesterol wordt met name aangemaakt in je lever, maar ook in je darmen, bijnieren en testes.  Een ander deel krijg je binnen door je voeding. Ook de cholesterol meting wordt tijdens de gezondheidscheck uitgevoerd aan de hand van een druppel bloed. Deze wordt  door een speciaal apparaat geanalyseerd wordt.
 • Bloeddruk
  Tijdens de gezondheidscheck controleert de specialiste ook je bloeddruk. Een verhoogde bloeddruk is een risicofactor voor hart- en vaatziekten. Van een hoge bloeddruk merk je meestal niets. Een verhoogde bloeddruk kan verschillende oorzaken hebben, zoals een ongezonde leefstijl of chronisch veel stress. De bloeddruk verlagen kan door een gezonde leefstijl, dus niet roken, weinig alcohol en een dieet zonder al te veel zout. Bij een ernstig verhoogde bloeddruk is medicatie nodig.

De specialiste voert ook een lichaamscompositiemeting uit. Hierbij worden de volgende metingen gedaan:

 • BMI (is uw gewicht gezond bij uw lengte?)
  De verhouding tussen je lengte en gewicht, welke gemeten wordt tijdens jouw healthcheck, is een manier om te bepalen of je een gezond gewicht hebt. Dit noemen we ook wel je Body Mass Index (BMI). Bij een gezond gewicht komt je BMI uit tussen 18,5 en 25. Bij een BMI van boven de 25 is het verstandig wat af te vallen. Overgewicht geeft extra risico op verschillende ziektes zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een verhoogde bloeddruk en bepaalde vormen van kanker. Bovendien kan overgewicht ervoor zorgen dat je last krijgt van je gewrichten, bijvoorbeeld in je knieën, door het gewicht dat erop steunt. Na afloop van de gezondheidscheck kan de specialiste je adviseren hoe je kunt afvallen of op gewicht kunt blijven.
 • Lichaamsvetpercentage
  Dit is de hoeveelheid lichaamsvet als percentage van het totale lichaamsgewicht.
 • Visceraal vet
  Het viscerale vet is vet rond de interne organen. Het staat bekend als ‘diep’ vet dat zich verder onder de huid bevindt dan ‘normaal onderhuids’ buikvet. En juist dit vet is erg schadelijk voor je gezondheid.
 • Spierskeletmassa
  Spieren worden in twee typen onderverdeeld: spieren van interne organen zoals het hart, en skeletspieren die aan botten zijn gehecht en voor het bewegen worden gebruikt. De skeletspiermassa kan worden vergroot door te sporten. Meer spiermassa betekent meer energie verbranden. Het vergroten van de skeletspiermassa ten opzichte van de lichaamsmassa betekent dat er meer energie wordt verbruikt door je lichaam. En dat is heel gunstig.

 

Man:

Wist je dat bij mannen het Testosteron vanaf 30 jaar al gaat dalen? Het daalt met 1% per levensjaar.  Testosteron beschermd mannen tegen hart-en vaatziekten, diabetes en botontkalking. Het zorgt voor de productie van sperma, een goed libido en erectiele functie.  Verder is het belangrijk voor de spiergroei, botgroei en vetverbranding. Testosteron is belangrijk voor mentale en fysieke energie. Testosteron heeft invloed op het immuunsysteem en remt ontstekingen.

Omdat Care for Human(de mannenzorg) een contract heeft met Saltro, mogen wij lab aanvragen doen. Het is goed om bij klachten je Testosteron te laten controleren. Daarnaast is het goed vanaf je 40e jaar je PSA (Prostaat Specifiek Antigeen) te laten checken. Dit is een eiwit dat in de prostaat wordt gemaakt en zorgt voor vervloeiing van het zaad. Bij een verhoogde prostaatwaarde is de kans op kanker verhoogd. Verder is vitamine D goed om te controleren. Uit onderzoek blijkt dat mannen met een lage vitamine D spiegel minder testosteron in hun bloed hebben. hebben.

Kom eens langs in de praktijk voor een afspraak!

 

Waarmee kunnen wij je helpen?

Anja van Woerdekom, specialist bij Care for Women Doorn, gaat graag in gesprek met jou om tot de juiste oplossing te komen voor jouw hormonale probleem.

 • Kies de zorgvraag die met beste overeenkomst met jouw klachten
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Wij helpen je graag

Laat hieronder je telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Afspraak maken